vineri, 3 decembrie 2010

Cine este Jumong? (Legendele palatului: prinţul Jumong)

Pe actor îl cheamă Gook Song Il (송일국) și este foarte cunoscut pentru dramele istorice în care a jucat, în special pentru serialele TV Jumong şi Împăratul Mării

Data naşterii: 1 octombrie 1971
Înălţime: 185cm
Greutate: 80 kg




Actorul este nepotul lui Kim Du-Han, un politician important de dreapta, al cărui tată este faimosul general Kim Jwa-jin. Generalul a făcut parte din mişcarea de independenţă coreeană, la începutul secolului trecut. A luptat împotriva imperialismului japonez. (Un fapt real, ca un scenariu de film: în 21 octombrie 1920, general Kim a atras circa 3.000 de soldaţi japonezi la Chingshanli - Siberia, unde armata lui Kim a ucis și rănit mulţi soldaţi japonezi, împreună cu armată coreeană a generalului Hong Beom-do, aceasta fiind o mare victorie. Lupta lui Kim a fost de succes, în Asia de Nord-Est. A fost asasinat în 1930, în timp ce repara o moară de orez. După asasinarea sa, Japonia a trimis armatele pentru a ataca Coreea dinspre sud, în timp ce Republica Sovietică Chineză i-a atacat din nord. Ca lider al mişcării de independenţă coreene, Kim este erou și în Coreea de Nord şi în Coreea de Sud. )

Mama actorului este actrița Kim Eul Dong. Referitor la familia sa, actorul spune că "De fapt, nu am invatat foarte mult de la mama mea. Când încercam să-mi petrec timpul cu ea, începeau să zboare în jurul nostru scenariile, scripturile pentru diverse filme....".


Revenind la actorul nostru, e de remarcat faptul că acesta este un sportiv adevărat, fiind și vicepreşedinte al Confederaţiei de Triatlon; totodată, a participat la Seul, în 2008, la Concursul Internaţional de Triatlon. În aprilie 2008, Song a purtat torţa olimpică prin Seul. Mai practică și alte sporturi: golf, înot, schi, ciclism montan. Tocmai de aceea a jucat în multe roluri care necesită o condiție fizică bună, pentru lupta cu sabia, pentru arte marţiale, echitatie. Avînd un corp atletic, actorul a remarcat că ”cel mai bun mod de a fi în formă este mersul pe jos. Dacă am făcut o greşeală aseară și am mâncat prea mult, am ieşit şi am mers pe jos până la 3 am.”

În plus, Song are talent la desen, dar pus în evidență în unele filme în care a jucat.

În 2008, Song s-a casatorit cu o judecătoare, Jeong Seung Yeon.
Fiind cunoscut pe plan internațional, a câștigat simpatii în cele mai înalte cercuri. În aprilie 2010, Song a fost invitat la Casa Albastră, la un dineu dat în onoarea lui Nursultan Nazarbayev, președintele Kazahstanului, aflat în vizită în Coreea, acesta dorind să-l cunoască deoarece serialul Jumong a cunoscut o popularitate de 80 % în Kazahstan.

Filmografie

- seriale TV
Un om numit Dumnezeu (MBC, 2010) în rolulu lui Choi Kang-ta
Regatul vîntului (KBS2, 2009) - Moo-hyeol, King Daemusin
Lobbyist ( SBS , 2007), Harry
Jumong ( MBC , 2006) - Jumong
Împăratul Mării ( KBS , 2004)
Vorbe de alint ( KBS , 2004)
Oamenii din satul floare de apă (MBC 2004)
Desert de primăvară ( MBC , 2003)
Bodyguard ( KBS , 2003)
Album de viață (KBS1, 2002)
Royal Story (KBS2 2002)
Hard Love (KBS2 2002)
Totul despre Eva (MBC, 2001)
În lumina soarelui (MBC, 1999)
Goodbye My Love (MBC, 1999)

Filme
The Art of Seduction (2005)
Ochi roşii (2004)

3 comentarii:

gabi spunea...

Daca amestecam un pic din Kevin Costner cu mai mult din Russel Crowe si Mel Gibson, obtinem 50% din Song Il Gook; restul de 50% e autenticul din el, un actor minunat, superb! Daca l-ati vazut in "Jumong" in episodul in care tatal Yesoiei este ucis in rebeliune iar Jumong o apara pe Yesoia, veti observa kimonoul in care este imbracat, ceva fara forma si de culoarea vantului turbat (il poarta, de altfel, si in urmatoarele episoade, pana se intoarce in Buyeo, la palat). Ei bine, cred ca numai Song Il Gook poate sa arate superb cu sacul acela pe el!! Cat despre interpretare, ca actor, am inteles de ce a primit rolul principal din "Jumong" abia dupa ce l-am vazut in "Imparatul marii" in rolul lui Yom Moon, unde il eclipseaza lejer pe Jang Bogo, personajul principal. Toate premiile primite de-a lungul anilor de SIG abia daca reflecta realitatea unui actor complet, de mare calibru, care isi merita pe deplin locul in galeria stelelor cinematografiei mondiale. Faceti ca mine: urmariti-i filmele in ordine cronologica, de la "Bodyguard" (unde are un rol maricel) pana la "Crime squad", si va veti indragosti de el! Atentie: poate da dependenta! (ceea ce nu-i rau deloc, dar parca prea se pune presiune pe el, ca actor, sa joace mai mult si mai mult, si mai mult... Din fericire, ii place si face perfect ceea ce face.) We love you, Il Gook - sshi!

dorinela spunea...

Din punctul meu de vedere,Jumong este cel mai bun serial istoric pe care l-am vazut pana acum..Song Il Gook este genial,atat in acest serial cat si in "Kingdom of the winds",in rolul lui Muhyul!!!

Anonim spunea...

Jumong e cel mai tare este nemaipomenit de atleic am urmarit fiecare serial si film in care a jucat e cel mai tare nu exista nimeni ca el sper sa mai joace in filme caci e cel mai tare nimeni nul echivaleaza

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină