sâmbătă, 21 martie 2009

A kiss before dying - Sarutul dinaintea mortii


Film din anul 1956 - un veritabil film noir, o ecranizare a romanului lui Ira Levin. Intr-o atmosfera de suspans, Robert Wagner joaca rolul unui psihopat care-si ucide prietena  gravidă şi apoi începe o relatie cu sora ei. Aceasta vrea sa investigheze cauza misterioasei morti a surorii sale.
Regie: Gerd Oswald/Distributie: Mary Astor, Marlene Felton, Jeffrey Hunter, Virginia Leith, George Macready, Molly McCart, Howard Petrie, Robert Quarry, Robert Wagner, Bill Walker, Joanne Woodward.
Un film indraznet pentru anii '50, in care este vorba de sex premarital si graviditate, in cazul unei fete de "familie buna".
Robert Wagner
Pentru actor, a fost un curaj (si un fler) sa accepte acest rol negativ; socanta este imaginea acestui baiat tipic pentru acei ani, car eputea s ascunda atat sange rece. Prietena sa dezonorata, fiind acum dezmostenita de familie, nu mai reprezenta pentru el o partida. Initial,intentionase sa se casatoreasca cu ea, dar acum, vrand sa scape de ea, insceneaza o sinucidere.

Varianta moderna 

A fost realizata in anul 1991; regia - James Dearden ; actori - James Bonfanti, James Russo, Diane Ladd, Adam Horovitz, Frederick Koehler.


Niciun comentariu:

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină