luni, 2 august 2010

Interviu cu Kim Nam Gil ( Bi-Dam din Secretele de la palat / Queen Seon Deok))


Kim Nam-Gil a trecut printr-o cariera imprevizibilă – de la serialul de televiziune " Be Strong Geum Soon" la filme ca “No Regrets”, "Goodbye Solo" , “Portrait of Beauty”și la personajul Bi-Dam din serialul TV "Regina Seon-deok".

- In ce situaţie erați când vi s-a propus să apăreți în "Regina Seon-deok"?

Kim Nam-GIL: Producătorii au declarat că s-au gândit la mine după ce m-au văzut în filmul "Portret of a Beauty". Dar eu ma gândisem să nu mai joc în vreo dramă istorică, pentru un timp. De obicei, încerc să evit sa joc același gen sau caractere similare celor din filmele mele anterioare. Acesta este unul dintre cele mai uşoare moduri de a evita să mă confrunt cu controverse asupra felului meu de a interpreta. Asa ca am ezitat dacă să accept "Seon-deok", fiind tot o dramă istorică.

- Şi cum te-ai decis?

KNG: În primul rând, m-am întâlnit cu producătorii şi am aflat mai multe despre personaj. M-am gândit ca este interesant ca, deşi Bi-dam, de fapt, a existat, el nu a fost portretizat în mod corespunzător în teatru sau in istorie. Caracterul lui părea să fie destul de spectaculos, diferit de alte personaje şi m-am gandit ca eu aş fi capabil să-i facă pe oameni să-și imagineze că el într-adevăr a trăit chiar în felul în care eu am jucat acest rol. Regizorii mi-au explicat că el ar fi un fel de războinic ca și cel din filmul "Crouching Tiger, Hidden Dragon".

-Există unele aspecte pe care le-aţi discutat cu scenaristii Kim Young-hyun şi Park Sang-yeon?

KNG: M-am întâlnit cu ei după ce a primit script-ul. Ei au spus că Bi-dam, spre deosebire de alte personaje, care ar fi explicate în totalitate de la începutul povestirii, ar apărea brusc şi s-ar face înţeles în doar două episoade. Deci, mi-au spus multe despre felul în care el si-a trăit viaţa, cum a crescut, dar am crezut că seamănă mai mult cu un personaj de benzi desenate. Am fost întrebaţi ce fel de imagine îmi ehocă și "Slam Dunk" mi-a venit în minte, pentru că am citit-o cam atunci. De la începutul filmului "Seon-deok"s-a spus că Bi-dam, jucat de Kim Nam-Gil, va fi arma secretă a dramei, şi că Chun-Chu, jucat de Yoo Seung-ho, ar fi arma finală.

- Nu ați fost sub presiune, pentru că publicul ştia foarte puţin despre personajul tău si chiar despre tine, ca actor?

- KNG: Ah ... m-am tot întrebat de ce oamenii folosesc termenul de "arma secretă".(Râde) Scenaristii au spus ca trebuie sa spunem foarte putini despre Bidam, tocmai de aceea s-au decis sa taie partea legata de copilarie. Deci, înainte de a intra în scenă, am urmarit drama de acasa, râzând şi plângând la diferite scene, pâna când mi-au spus intr-o zi ca trebuie sa merg la filmari săptămâna următoare. Am fost complet surprins. Şi nu am vrut decât să caut o gaură unde să mă ascund, când a început să se vorbească, din nou, despre mine, ca despre arma secretă... (râde) Am fost presat foarte mult de aceste lucruri, dar simt o responsabilitate mai mare acum, care m-a și ajutat, știind ca nu e deajuns doar sa joc “bine”și că se asteapta mai mult de la mine.

-  Ti-ai facut o intrare foarte puternică în dramă.

KNG: Scenaristii au scris un scenariu foarte dinamic asa că a fost randul meu si al producatorilor sa aratam asta si telespectatorilor. Ma intrebam cum as putea sa las o impresie puternica fara sa rup firul povestii prin aparitia mea bruscă. Acest moment a fost pentru noi cel mai stresant si eram ingrijorati sa nu rupem firul povestii, aratand personajul meu, destul de explicit, în episoadele 21 şi 22. Bi-dam este un personaj care n-a mai fost vazut în drame istorice şi în Seon-deok discursul său este destul de modern, De aceea, la început, i-am întrebat scenariștii noştri dacă s-au uitat la comentariile telespectatorilor, de pe site-ul nostru. I-am întrebat și dacă trebuie să iau vina asupra mea (râde). După ce am auzit că Bi-dam a trăit liber, în munţi, şi nu cunostea limbajul care se folosea la palat, m-am gândit că ar fi bine să mă exprim altfel. Toată lumea îl va critica, dar, pentru Bi-Dam, bucuria de a face ceva pentru un prieten, pentru prima dată, va fi foarte mare. 


-  Bidam este de asemenea un personaj foarte complex. Cum ați abordat acest aspect?
KNG: Am decis ca Bidam are un caracter inocent. De aceea este atat de fericit sa o aibă ca prietenă pe Deok-man și se comportă excentric și copilărosm, când toată lumea e serioasă. Toți il vor critica pentru asta, însă, pentru Bi-dam, faptul ca are pentru prima dată un prieten, pe Deok-man, este mai important. Oricum, din acel moment, Bi-dam, care trăia o pagină goală, va incepe să dorească și el ceva. Recunoastem in el anumite trăsături preluate de la Mi-shil și Kin Jin-ji si uneori pare ca a mostenit mai mult partea rea a lui Mishil, dar era un print menit să atingă un ideal mareț, iar destinul său fusese deviat, în timpul petrecut cu Munno.

- Este șocant modul în care Bi-Dam a ucis zeci de oameni, otrăvindu-i, când era copil.
KNG: A facut asta doar pentru a asculta porunca lui Munno, de a avea grijă de o anumită carte, de importanță vitală pentru viitorul său, însă modul în care a facut-o a fost greșit. Tot ce a vrut a fost să fie aprobat si laudat de maestrul său, dar Munno a considerat că a fost un act prea crud, mai ales pentru un copil. Asta poate și pentru că Munno nu mai crescuse copii.

- Partea bună și partea rea coexistă în personajul tau. Cu toate că Bidam își arată partea bună destul de mult timp, la un moment dat începe să se schimbe.
KNG: Bi-dam a fost totuși un om. A început să se intrebe cine erau parinții lui, de ce l-au părasit, devenind furios pe ei. Până la un moment dat, Bidam era un “băiat bun”, care avea o parte întunecată pe care o arăta rareori, de exemplu, atunci când ucidea cu cruzime. Insă, la un moment dat, ceva îl face sa devină treptat un “bad guy”, care își ascunde cruzimea, pentru a deruta oamenii.

- Cred că cea mai evidentă asemănare dintre Mishil și Bidam este aceea ca amândoi sunt neclintiți în ceea ce își doresc.
KNG: Sunt de acord. Bi-dam este asemănător cu Mishil prin faptul că este atât de pornit să aibă ceea ce vrea, cu orice preț, încercând sa înlature orice obstacol îi stă în cale. Oamenii spun totuși că Bidam seamănă mai mult cu Munno.

- Care este cea mai mare dorință a ta, ca actor?
KNG: Pentru actori, tot ce contează este interpretarea. Aș vrea ca munca mea sa fie recunoscută, în tara mea. As vrea să=i fac pe oameni sa plângă sau să râdă împreună cu personajele mele, să fie acea legatura care îi face să mă placă. În conluzie, aș vrea sa fiu cineva căruia nu-i este rușine că este actor.

- Cândva, ai declarat că nu admiri starurile. Dar ai devenit tu insuți un star.
KNJG Nu, nu sunt un star. Trebuie să fii cam la fel ca Lee Min-ho, pentru a putea fi considerat așa. Trebuia să mă străduiesc eu mai tare să devenim prieteni. (râde)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai complex personaj din serialele Coreene! Daca l-am mai vedea si alte seriale!

Anonim spunea...

E cel mai extraordinar personaj ,si cel mai complex!

Anonim spunea...

l-am vazut pe Kim Nam Gil in "Bad boy". E un serial care n-ar trebui ratat, numai si pentru interpretarea lui KNG, absolut superba. Personajul este la fel de inocent si complex ca Bidam iar felul cum ii da KNG viata este net superior multor staruri americane (le da clasa, oricum!) Felicitari, oppa!

Anonim spunea...

mai vrem filme cu kim nam gil-bidam, e un foarte bun actor, e super, va rugam, sau filme de genul secretelor de la palat' e cel mai reusit fijm istoric coreean si cel mai bun!

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină