miercuri, 25 martie 2009

Jezebel (Ce frumoasa era...)

online - http://www.topfilmeonline.com/jezebel-1938-t10800.html


Jezebel - film american lansat in 1938.
Nu pot sa uit ce frumoasa era Bette Davis in acest film si cat de mult am admirat-o (placandu-mi si caracterul personajului), desi cred ca am vazut filmul demult, inainte de '89. Asa ca l-am trecut la "clasice", fara sa mai stau pe ganduri, chiar inainte de a-l revedea.
Actiunea filmului se desfasoara in New Orleans, pe la mijlocul secolului al XIX-lea. Protagonista, Julie Marsden este o tanara frumoasa si originala. Ea scandalizat societatea - care pe atunci impunea multe limite absurde - purtand la un bal o rochie rosie, desi, ca fata necasatorita, trebuia sa poarte o rochie alba.
Modul ei de a sfida convenientele il atrage si il respinge pe logodnicul ei. Parasita, ea nu mai vrea sa cunoasca alt barbat; cand el revine in oras, dupa an, spre marea sa dezamagire, fostul logodnic ii face cunostinta cu proaspata sa sotie, Amy. Dar peste aceasta drama personala se suprapune una mai grozava; orasul este cuprins de o epidemie de febra galbena ; Preston (logodnicul) se imbolnaveste si urmeaza sa fie izolat pe o insula. Julie pleaca dupa el, pentru a-l ingriji.

Regie - William WyIer. Actori: Bette Davis, Henry Fonda, George Brent, Margaret Lindsay, Donald Crisp, Richard Cromwell, Fay Bainter.

3 comentarii:

Miha spunea...

Stii unde pot vedea filmul ? Cunosti vreun link ?

Maria spunea...

am pus un link, poate găsești ceva.

Anonim spunea...

unde-ai pus link?

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină