luni, 26 martie 2012

Humphrey Bogart - cel mai apreciat

Humphrey Bogart ( 1899 - 1957) - actor american, câștigător, simbol cultural american, considerat cel mai mare actor american de film al secolului 20.
Bogart a început să joace  în producţii Broadway, în anii 1920 şi 1930, apoi în film.
Primul său succes a fost Pădurea Petrificată (1936), apoi a jucat în filne cu gangsteri, cum ar fi Ingeri cu fete murdare (1938), Return of Doctor X (1939 ).
Succesul a venit în 1941, cu High Sierra şi Şoimului Maltez, apoi Casablanca.
Alte succese
The Big Sleep (1946); Pasajul întunecat (1947) şi Key Largo (1948) unde a jucat cu soţia sa, Lauren Bacall, Comoara din Sierra Madre (1948); Într-un loc singuratic (1950), The African Queen (1951), pentru care a castigat premiul Academiei, Sabrina (1954) şi Revolta de pe Caine (1954).
Intr-o cariera de aproape treizeci de ani, el a aparut in 75 filme de lung metraj.

Viața
Tatăl său, Belmont DeForest Bogart, a fost un chirurg cardiac respectat. Mama lui, Maud Humphrey, a fost un pictor desăvârşit şi director artistic al unei reviste de moda. Unul din desenele ei, cu Humphrey Bogart  copil, a fost utilizat într-o campanie de publicitate la nivel naţional, pentru alimente pentru copii si l-a transformat pe copilul Bogart într-o senzaţie, la nivel naţional.
Deşi ea l-a pictat de multe ori pe Humphrey a lungul copilariei sale, Maud Bogart a fost o femeie ocupată, obsedat de muncă, care nu a fost niciodată aproape de fiul ei.
Familia Bogart deţinea un loc de vacanță, de vară, la Canandaigua Lake, unul dintre cele mai frumoase lacuri din nordul statului New York, şi  acolo Bogart a petrecut cele mai fericite zile ale sale, copil. El a petrecut verile la Canandaigua ocupat cu jocul de şah şi navigatia, ambele rămânând hobby-uri pe tot parcursul vieţii.
Bogart a învățat la prestigioasa şi elitista Trinity School din New York City, unde a fost un student dezinteresat și slab. În ciuda performanţelor sale slabe la învăţătură, în 1917, părinţii au decis să-l trimită la Academia de Philips în Andover, Massachusetts, o şcoală riguroasă. Bogart nu a reuşit să îndeplinească standarde academice înalte şi a fost expulzat în luna mai a anului viitor.
Tinăr, agitat şi nesigur, Bogart s-a înrolat în Marină, la doar săptămâni după demiterea lui de la şcoală, pentru a lupta în primul război mondial. El și-a amintit de modul său de gândire de atunci: "Războiul e minunat, la Paris sunt fete franceze! Ce naiba! ... războiul era o glumă. Moartea? Ce  este  moartea pentru un copil de 17 ani? " Humphrey s-a ales cu o cicatrice, în colţul din dreapta al buzei superioare, care va deveni mai târziu caracteristică definitorie a apariţiei sale de tip dur.
Bogart a fost onorabil evacuate din marina în 1919 şi din nou confruntat cu problema de ce să facă din viaţa lui.
După război, el a întâlnit o actriţă pe nume Alice Brady, care ia adus un loc de muncă ca manager de companie. Un an mai târziu, în 1921, el și-a facut debutul pe scena în rolul unui chelner japonez. În ciuda rolului său minuscul, tatăl lui Bogart i-a şoptit persoanei de lângă el, "băiatul e bun, nu este așa?"
Timp de un deceniu, el a luptat pentru o cariera de actor, având roluri minore. Apoi, în 1934, Bogart la jucat în Pădurea pietrificată, în rolul unui criminal evadat, şi astfel a întruchipat rolul unui personaj negativ -încovoierea spatelui, mâinile atârnate, privire de mort, la a cărui vedere publicul a fost cuprins de groază.
Apoi a nmai jucat în roluri de criminali, în filme ca Dead End (1937), Şcoala Crimei (1938) şi Rege al Underworld (1939).

Niciun comentariu:

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină