marți, 20 martie 2012

Filme despre Iljimae, poveștile unui erou

Este un serial intitulat simplu, Iljimae, din  2008.
Apoi mai este Întoarcerea lui Iljimae - 2009 , redenumit de TVR ”Legenda cavalerului rătăcitor şi a frumoasei Rază-de-Lună” , fapt ce mă inervează teribil, riscând confuzi î ntre un film și altul. De ce nu lasă denumirea originală a filmelor?
Povestea lui Iljimae este o sursă inepuizabilă de inspirație.
Jang Dong Gun a jucat într-o versiune a filmului, în 1993, şi Choi Su Jong într-o versiune modernizată în 1990.
Urmează o parodie numită Povestea Hyang Dan.
Îm 1976 - Luptătorul Il Ji Mae, în 1978 - Zburătorul Il Ji Mae, în 1961 - filmul animat Cavalerul tâlhar Il Ji Mae.
Iljimae este unul dintre acei eroi de legendă, asemănător cu Robin Hood sau cu un haiduc, din epoca Chosun.
Iljimae lupta împotriva unui guvernului egoist şi corupt.
El a fost abandonat de părinții săi şi adoptat de un cuplu chinez. Se întoarce la Joseon, pentru a-și găsi familia.

Cine a fost Iljimae
Iljimae este un hoţ misterios, îmbrăcat în negru, care fură de la oficialii guvernului, de la cei corupţi şi ajută săracii. El fură nu numai comori materiale, ci și oameni, prizonieri luați pe nedrept sau infractori care se ascund de judecata. La fiecare jaf , el lasă o ramură de flori numite "MAE Hwa". Numele lui semnifică: Il înseamnă "unu", JI înseamnă "ramură" şi MAE înseamnă "prun".
Cetăţenii îl sprijină pe Iljimae, în timp ce regele şi nobilimea încearcă să-l prindă.

Povestea de dragoste
WOL-Hee este a doua prietenă a lui Iljimae, care seamănă cu Dal-Yi, o fată acuzată pe nedrept de înaltă trădare şi executată. WOL-Hee se îndrăgosteşte de Iljimae la prima vedere, însă, la început, Iljimae vede în ea doar o înlocuitoare a lui Dal-Yi.
Comparativ cu Dal-Yi m care era o fată dezinhibată, deschisă, Wol-Hee, fiind nobilă, este mai rezervată si echilibrată. Ea inteligentă, îl ajută pe Iljimae în mai multe rânduri. Ea este împotriva violenţei în timp ce Iljimae consideră că pedeapsa este singura modalitate de a corecta faptele greşite. În episodul 13, Iljimae se opreşte de la a lua viaţa unui funcţionar corupt. Această schimbare arată influenţa lui  Wol-Hee asupra lui Iljimae. Ea este partenerul său egal, care îi trezește raţionalitatea.
Iljimae pe de altă parte, are emoţii mai complicate. Traumatizat de pierderea primei dragoste, el o foloseşte pe Wol-Hee pentru a-și alina durerea. Ca şi vântul, el vine şi se duce... În această relaţie dezechilibrată, Wol-Hee este rănită. Iljimae în cele din urmă învaţă cât de mult inseamna ea pentru el, după ce ea sare de pe o stâncă înaltă. Indurerat de moartea ei, el are o comportare total diferită, aproape vicioasă, ucide fără milă, își pune în pericol propria viata. Când Iljimae o reîntâlnește pe  Wol-Hee, pPrimul lucru pe care îl face este să promită că nu va ucide din nou, deoarece Cerul i- a dat-o înapoi .

Niciun comentariu:

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină