sâmbătă, 15 octombrie 2011

Viaţa celui de-al treilea rege al Koguryeo, Muhyul (Daemusin)


Prinţul Muhyul a fost al treilea fiu al regelui Yuri şi nepot al lui Jumong . El a fost făcut prinţ moştenitor în anul 14, la vârsta de 11 ani, şi a devenit rege la moartea tatălui său, patru ani mai târziu. Regele Daemusin al Goguryeo (4-44, r. 18-44) cel mai nordic din cele trei Regate din Coreea . Regele a domnit într-o perioadă de expansiune teritorială masivă, cucerind mai multe naţiuni mici şi regatul puternic Buyeo . Daemusin a anexat Dongbuyeo , si l-a ucis regele Daeso, în 22. De-a lungul râului Amnok , el a cucerit Gaema-Guk, în 26, iar mai târziu a cucerit Guda-Guk.
După respingerea unui atac al Chinei, în 28, l-a trimis pe fiul său, prinţul Hodong , care avea 16 ani la acea vreme, să atace Nangnang, din nord-vestul Coreea, în anul 32. El a distrus Nangnang în 37.
O poveste de dragoste legendară s-a născut între prințul Hodong şi o prințesă din Nangnang (înregistrată în Sagi Yusa) ; se spune că prințesa a distrus tobele de război din castelul ei și astfel Goguryeo a atacat fara avertisment.

În film, aflăm că:
Muhyul sau Daemusin, cum a fost denumit ca rege, a mai fost numit și zeul războaielor.
Muhyul s-a născut sub blestemul de a-și ucide părinţii, fraţii, fiul şi de a distruge propria sa ţară. Tatăl său, regele Yuri, nu l-a putut ucide pe fiul său. și i-a ordonat fiul său mai mare, Haemyung, să-l ducă pe Muhyul în afara palatului, ubde va trăi ca un om de rând. Haemyung îl duce pe Muhyul la Decoratoarrea şefă Hae-Ap. care lucra la mormântul regelui Jumong.
Ulterior, într-o încercare de a-l ucide Regele Daeso al Buyeo, Haemyung și Muhyul eșuează, ceea ce duce la sinuciderea lui Haemyung. Auzind aceasta, Muhyul crede că Yuri e vinovat de moartea lui Haemyung și cauta razbunare. Ajunge la Umbrele negre, armata secretă din Buyeo, unde il intalneste pe Dojin, un asasin care a fost odată un prinţ al Buyeo. El o întâlnește și pe Yeon, o prinţesă din Buyeo, care este medic și a crescut alături de Dojin de când erau copii,. Acesta devine gelos, văzând sentimentele intense dintre Muhyul şi Yeon.

Niciun comentariu:

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină