vineri, 1 iulie 2011

Emperor of the sea - Împăratul mării

Urmăresc cu plăcere acest film, este foarte bine realizat. Serialul are 51 de episoade și s-a făcut în anii 2004 - 2005. 

Acțiunea se concentrează pe viaţa unui personaj istoric celebru, Jang Bogo, care a fost sclav, dar a ajuns pe cele mai înalte trepte ale societății din Silla. El ajunge rival al doamnei Jami, o nobilă care se dorește stăpână în Marea de Sud și nu numai. Yeomjang îl sprijină pe Jang în ascensiunea sa de împărat al Mării, dar concurează pentru iubirea lui Jeong-hwa. Interesant este faptul că Jang Bogo este un personaj istoric real, care a dominat mările din Asia de Est, sub numele de împăratul Mării, şi care a controlat comerţul internaţional cu China şi Japonia.

Goong Bok a pornit în viață de la cel mai mic statut social, acela de sclav pe docurile din Cheonghae. El și-a pierdut părinții, aceștia fiind uciși de pirați..

Goong Bok şi Nyeon învaţă artele marţiale de la Choi Muchang. Astfel a ajuns gladiator, apoi agent de pază, şef militar al lui Muryongun şi apoi ambasador al Cheonghae. El a eliminat pirații și a învins armata condusa de Jami. Cu toate acestea, refuză ranguri înalte. După ce regele este asasinat de către Kim Yang, el pregăteste armata pentru asaltul final şi pentru a elimina miniştrii corupți, numiţi de către Kim Yang. 

Îm cele din urmă, Jang Bo go este înjunghiat mortal în biroul său, de către Yeom Jang.

Bogo își acceptă moartea, fără nici o rezistenţă, şi trupul său este găsit la miezul nopţii de către colegul său, Nyeon, Choi Muchang şi Janghwa. Chiar şi după moartea sa, armata lui mai lupta, ca un semn de respect. 

Yeom Jang (născut Yeom Moon) este un alt personaj istoric, rival al lui  Bogo, în dragoste. Crescut de către piraţi, Yeom Jang este capabil de a utiliza pumnalele cu o abilitate remarcabilă şi cu mare precizie. El este capturat de Jang Bogo și e pedepsit prin arderea frunții, cu fier înroșit. Este în cele din urmă eliberat din închisoare, de către Kim Yang. El va conduce atacul împotriva lui Jami, apoi este numit şef al corpului gărzilor regale, dar participă la asasinarea regelui. Când Kim Yang lanseaza un atac asupra Shilla, el este închis, scapă, dar este ucis de săgeţile trase de către armata lui Kim Yang. 

Niciun comentariu:

Postări populare

Milano

You Belong in Milan
Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!
Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.
Powered by BannerFans.com

Totalul afișărilor de pagină